ELOKUU 2019

3.8.2019 HAASTETTA ITSELLENI

Syksyn ajatuksena on ollut ryhtyä kuvaamaan taas enemmän. Samoin on ajatuksena opetella ns.leikittelemään kuvilla, tehden niistä erilaisia kuvakollaaseja, videoita, sarjoja jne. Katsotaan miten "vanha" niihin vielä taipuu ja saanko julkaisukelpoista aikaansaannosta. Täysi amatööri siis liikenteessä, joten laatu takuuta ei ole :)
Tässä eilisen leikittelyn tulos. Onni (Bedårande`s Joyful Hero) pääsi malliksi ja sitähän kiinnosti sitten muutoin todella kovasti kuvaaminen :D  ...   no tarkoitus ei ollut tässä nyt huippu kuvat ja toisaalta tulihan niistä ihan Onnin näköiset; velmuilijamme :)

Syksyn tuntua on jo ilmassa ja ilmat on jo hieman viilentyneet.  Onkin mukava, kun taas pääsee lenkkeilemään pitempiäkin lenkkejä, eikä liiallinen lämpö rajoita muitakaan touhuja niin paljon.

4.8.2019 MATCH SHOW TAMPEREELLA

Tänään suuntasimme matkamme Tampereelle Match Show tapahtumaan .... Katakin (Bedårande`s Kissable Beauty) valmistautui koitokseen myös omatoimisesti heti aamusta ja oli koristellut turkkiaan ja kunokarvojaan teippiharjan teipin paloilla. Olin hieman eri mieltä koristelusta ja luulinkin ottaneeni jo kotona kaikki pois, vaan vieläpä niitä löytyi kun kehän laidalla kampasin. Toki "kampaus" otsalla pysyi "liiman nihkeänä" paljon paremmin pois silmiltä. :)

Paikalle oli myös suunnannut Katan sisko Foxsy (Bedårande`s Kissable Miracle) Susannan kanssa ja sikokset treffaavat toki aina yhtä milellään ja alku luonnollisesti meni leikkiessä.

Ensin oli vuorossa Susanna Foxsin kanssa ja hienosti napero menikin, kyllä kasvattaja sai olla ylpeä <3 Foksy "voitti" ns. parinsa ja sai punaisen nauhan. Sitten oli vuorossa Kata, joka suukotteli tuomarin ylen hyväksi, antoi tutkia hyvin ... maassa kulkeminen oli tällä kertaa nenän työskentelyä maassa tai vastaavasti hyppien kahdella jalalla, mutta hauskaa kakaralla oli. Kata sai sinisen nauhan. Sinisen nauhan saaneiden kehässä Katakin jo malttoi kulkea ja tulos oli hienosti sinisten toinen <3 Sitten kehään menivät punaisen nauhan saaneet pennut eli Foxsy myös ja niin vain kävi upeasti, että Susanna ja Foxsyn tie johti upeasti punaisten toiseksi <3 Siis todella hienosti kakaroilla meni <3

Lisäksi päivään mahtui ihanaa leppoista seurustelua ... havaihmisiä koirineen oli monta liikekannalla ja havannojen menoa oli kaikkineen todella ilo katsella. Hyvä Havannankoirat ja heidän omistajansa <3

Kaksikko Foxsy ja Kata (ikää 5 kk) on kyllä sellaisia pusumarakatteja tällä hetkellä :)  Ja leikkiminen luonnollisesti parasta mitä tämän ikäiset pennut arvostaa :)

Ilma oli mitä parhain alkusyksyn sää, sopivan lämmintä ja leutoa tuulahdusta väliin, kyllä kelpasi meidän ulkona seurustella ja nauttia yhteisestä ajasta.

7.8.2019  Lenkkeilyn hurmaa :)

Mikäs koirista sen mukavampaa,kun päästä välillä juoksentelemaan vapaana ja nauttimaan lenkkeliyn hurmasta.  Meidän nuoriso tykkää välillä poiketa pois tieltäkin ja välillä tuntuu, että mitä pitempi heinikko sen parempi tai ojassa oleva vesi; mitä ilon aiheita ne onkaan.  Ovat kuin pikkuisia kakaroita konsanaan ja se riemu silmissä, kun märkänä juostaan ja kuivatellaan ...

No omistajalle toki tämä voi teetättää töitä, mutta elämä on valintoja :D 

7.8.2019 Eläinlääkärissä
Tänään kävimme eläinlääkärissä.  Ihan olikin mukava käynti, kun saimme varmistettua, että Nanille on pentuja tulossa.  Siellä Nanin ja Reiskan rakkaudenhedelmien sydämet jo sykki .... pennun tuoksua siis luvassa syyskuun puolessa välissä <3
19.8.2019
Elokuu etenee kovaa vauhtia.  Olemme saaneet nauttia upeista ilmoista.  Ilman haltija oli myös suosillinen lauantaina, jolloin saimme nauttia ihanasta juhlasta poikamme mennessä naimisiin. <3  Elämän kulkua.

Viikko sitten sunnuntaina eli 11.8.2019 matkasimme ystäväni kanssa Hausjärvelle (Oittiin) epäviralliseen pentunäyttelyyn. Kata juuri viikkoa aiemmin 5 kk täyttänyt napero voitti havannankoirapennut ollen ROP-pentu upean arvostelun kera.  Paikalla oli yksi uros pentu 7-9 kk ja 2 narttu pentua 5-7 kk meidän rodussamme.  Ryhmässä vielä Kata oli 6 parhaan joukossa, pudoten viidentenä pois kisasta.  Todella hienosti siis meni. 

14.8. kävimme Match Show tapahtumassa sade säässä :)   Ekan kisan Kata pomppi, toisella kierroksella malttoi mennä neljällä tassulla ja olikin sinisten kolmas.  Onni ja Pulla menivät hienosti märällä nurmikolla ja saivat kummatkin punaiset nauhat ja Pulla oli vielä punaisten kolmas.  Tapahtumat ovat hyvää sosiaalistamista, kun paikalla on monenrotuista ja monen kokoista koiraa ja samalla saa kokemusta vieraan hmisen käsitttelyyn.

Nanin maha on mukavasti alkanut pyöristymään.   Muutoin mamma koira on hyväntuulinen reipas itsensä.  Viisi viikko tiineyttä nyt täynnä.

28.8.2019

Sunnuntaina kävimme SKKY:n näyttelyssä Kaivopuistossa Helsingissä.  Ylläolevat 3 kuvaa (diasarjana laitettu) on kuvannut Anna Kokko, Lämmin Kiitos  <3 

Kaivopuistossa ilma helli meitä ja oli mitä upein päivä viettää yhdessä ystävien ja havannatuttavien kanssa aikaa seurustellen ja ihaillen ihanaa rotuamme.  Kehien lopuksi saimme myös nauttia yhdessä porukalla toteutettua Havapicnik hetkeä, herkutellen jälleen mitä maukkaimmilla tuotteilla.

Kata Bedårande`s Kissable Beauty toteutti tavoitteen kulkea neljällä jalalla puolimetriä kehässä :)  Kata oli pikku pentujen 5-7 kk ykkönen saaden Kp:n.  Sisarpuolensa Onni, Jodi ja Pulla kisasivat jo vanhemmissa ns. aikuisissa -> Onni Bedårande`s Joyful Hero oli Nuorten luokan toinen saaden Erin ja Sa:n ja Jodi Bedårande`s Joyful Devil oli Avoimen luokan toinen saaden myös Erin ja Sa:n.  Pulla Bedårande`s Joyful Mind voitti oman Nuorten luokkansa saaden Erin, mutta jääden tänään ilman Sa:ta.

Tämän viikon aikana on myös hellineet mitä upeimmat ilmat, tosin minun makuuni ehkä liiankin lämpöiset välillä.  Koirat jaksaa kuitenkin touhuta ja kisuta, mutta kovin pitkiä lenkkejä ei lähdetä tekemään jos ilma on kovin paahteinen.  Syksyn raikaus alkaa kuitenkin jo olemaan onneksi aamuvarhain ilman alassa.

Nani voi paksusti ja kasvattelee maha-asukkejaan, nyt on kuuden viikon "virstan pylväs" ohitettuna odotus aikaa ja viimeinen kolmannes startattu käyntiin.  Mamma voi hyvin, tahti on jo rauhoittunut ja ei enää kisuta juurikaan toisten kanssa, mutta muutoin on menossa vielä mukana täysin.  Tosin lenkit on jo mammam kanssa rauhallisempia ja täysin Nanin omaan tahtiin.

Elokuu siis lähestyy loppuaan.  Syyskuussa on tiedossa jälleen ihania asioita.  Vanhimman poikamme tytär viettää kastejuhlaansa, Nanin pentujen syntymää odotetaan, Katan kanssa lähdettään vähän treenailemaan arjen taitoja kurssille ja kaiken näköistä muuta pikku suunnitelmaa työn alla :)    Nautitaan siis alkavasta syksystä ja annetaan raikkaiden tuulien virvoittaa energiamme edes puoleksi samalla tasolle, kuin se on noilla koiraveijareillamme <3

Alla olevat kuvat Krsitiina Sillanpään ottamia; Kuvissa Onni ja Pulla, Lämmin Kiitos  <3


31.8.2019

Tänään oli vuorossa lihahuoltoon liittyvä koulutuspäivä, kolmen tunnin tiivis tietopaketti siitä mitä kaikkea kannattaa koiran kanssa touhutessa huomioida.   Kouluttajana toimi alan ammattilainen Tiina Hynninen ja päivä oli Griffonyhdistyksen järjestämä.

Koulutus päivä oli todella mukaansa tempaava ja hyvin toteutettu.  Aina näiltä päiviltä saa mukaan myös jotain uutta ja tulee samalla muisteltua ja kerrattua vanhaa.   Lihahuolto ja koiran kunnosta huolehtiminen ovat asioita, jotka koskettavat kaikkia meitä koiran omistajia.  Ja omaakin kroppaa kannataa kuunnella ja huoltaa :)  Täten kumpikin pääsee nauttimaan yhdessä touhuamisesta mahdollisimman positiivisissä merkeissä.

Onni oli tänään matkassa ja vaikka tuntui, että paikalle päästessä Onni oli täynnä energiaa ja vauhtia, hienosti hän rauhoittui venyteltäväksi ja tutkittavaksi.  On hienoa, kun asioita voi harjoitella heti teorian jälkeen omalla koiralla ja saada samalla tuntumaa siitä miten se tehdään,  kouluttaja hienosti ohjasi jokaista tekemään asiat oikealla lailla, tarvittaessa kädestä pitäen.

Oma lihahuolto ja venytykset, hieronta yms. ei koskaan korvaa ammattilaisen tekemää hoitoa, mutta antaa eväitä huomioida koiran eleitä ja olemusta jos jostain kiristää tai kolottaa.  Koira peittää kipuaan viimeiseen asti.

Mukana oli myös Susanna Foxsyn kanssa.  Kiitos Susanna, että vinkkasit tästä päivästä minullekkin.  Oli kyllä todella hyvä <3 Ja Foxsykin jaksoi niin hienosti <3  

Hauskaa oli kun siellä tuli puheeksi näyttelyt ja eräs griffon ihminen muisteli näyttelyssä näkemiään havaveijareita Pilliä ja Pullaa :)   Kyseessä oli viime vuonna olleet kaksipäiväiset epäviralliset pentunäyttelyt Tampereella, missä Onnia ja Pullaa kutsuttiin Pilliksi ja Pullaksi :)  Parivaljakko hauskuutti kumpanakin päivänä siellä yleisöä, tuomareita ja kyllä kieltämättä meitäkin :)  Klowni pari ja härpäkät jääneet siis hyvin mieleen, kun vielä vuoden päästäkin heitä musitellaan :) :)  Rotu siis jäänyt monella mieleen ja muistan kyllä, että parivaljakko päätyi usemmankin kameran "sisältöön" .

Nyt elokuu alkaa illan tulon myötä siirtymään arkistoon pikkuhiljaa.  Syyskuun puolelle intoa ja odotusta täynnä.  Mikään ei voita sitä tunnetta, kun lenkillä on raikas syksyn tuulahdus ja pimenevät illat antavat upean mahdollisuuden nauttia taas kynttilän valostakin täysin siemauksin.  Koirat jaksaa taas rellestää helteiden jälkeen oikein kunnolla :)  Nautitaan siis syksystäkin <3