JOULUKUU 2019

Vielä ehtii juuri ja juuri tekemään joulukuun päivityksenkin, ennenkuin vuosi vaihtuu :)

Elämä on ollut täynnä tohinaa, mutta ihan positiivistä sellaista. 

Joulukuun alussa vietettiin jo perinteeksi tullut messari viikonloppu eli vuosittain olemme osallistuneet Helsingissä Messukeskuksessa pidettävään Joulukuun koiranäyttelyyn, koko viikonlopun.  Perinne alkoi jo silloin, kun asuimme vielä pohjoisempana suomea,   Tänne olemme päättäneet mennä aina jos elämä antaa myöden joko koirien kanssa tai ilman niitä.   Tänä vuonna Niko ja Suvi mahdollisti sen, että pääsimme sekä minä, Juha, että Hanna-Leena osallistumaan tapahtumaan.  Matkassa meidän koiristamme oli Onni, Kata, sekä Jodi (poikamme perheen koira) ja kyydissä tuli myös Susanna Katan siskon Foxsyn kanssa.   Hyvät ystävämme Kristiina ja Anni olivat myös omalla autolla koiriensa kera matkassa. Yövyimmekin samassa paikassa, joten tiivistä ihanaa yhdessä oloa.  Lisäksi Mari oli paljon mukana menossa koirineen ja mukana Marilla oli myös Iita kasvattimmekin.  Viikonlopusta ei puuttunut hyvää mieltä ja mukavaa yhdessä oloa. Nauru hermotkin sai taas venytystä kerrakseen. Kunnon ihana loma <3 

Joulukuuhun toki kuuluu joukun odotus, meillä siihen liittyi myös pentujen syntymän odotusta.  Pullan ja Frodon pennut syntyivät jolulukuun 19 pvä.  Kaksi poikaa ja neljä tyttöä näki päivänvalon :)   Pienin tyttö oli syntyessään himppu alle 100 g, mutta onneksemme on ollut todella tiitterä ja energinen :)   Kaikki pennut ovat pärjänneet täysin emonsa Pullan hoivalla ja maidolla, mikä on aina suuri asia itse pennuille, mutta luonnollisesti myös kasvattajalle kun ei tarvitse "ährätä" lisäruokinnan kanssa alkuvaiheessa.   Mutta toki aina varsinkin kun on pieniä, niin aina on pieni kutina ja jäänitys siitä pärjääkö kaikki ja pysyykö kaikki elinvoimaisina. Tähän asti on kuitenkin näyttänyt todella hyvältä.   Nyt pennut ovat 11 pvä vanhoja ihanuuksia <3  Nyt annamme pentujen kasvaa ja hieman seuraamme minkälaisilta persoonilta he vaikuttavat, ennenkuin sitten ryhdymme miettimään mikä koti olisi kullekkin pennulle se juuri sopiva ja oikea. 

Joulukin siis meni täysin koirien ehdoilla ja olikin ihan rentoa ja levollista ilman sen kummempaa hoppua mihinkään.

Huomenna sitten vietämmekin jo tämän vuoden ja vuosikymmenen viimeistä päivää.  Ensi vuonna sitten uusia juttuja ja ehkä erilaistakin koiratouhua pitkästä aikaa ... mutta katsotaan mitä vuosi tuo tullessaan. :)